Нов (не)очекуван пад на биткоинот

42

Биткоинот повторно влезе во црвената зона и забележа пад од околу 7,7 % за 24 часа. Околу 14 часот, еден биткоин вредеше 35.740 долари и тоа е нивото на кое многу инвеститори се“ фаќаат за глава“, но многумина, исто така, одлучуваат да “влезат во игра“.

Етереумот изгуби уште повеќе во својата вредност. Со минус од околу 7 % за 24 часа, вредноста на оваа криптовалута падна на 2.607 долари.