Нов тренд во Србија – изнајмување апарати за домаќинство

2

masina

Во Србија за околу 50 евра годишно можат да се изнајмат бела техника и други работи за опремување на станот. Предноста на изнајмувањето на апарати за домаќинството е во тоа што при секој дефект апаратот оди кај сопственикот, а поправката не се наплаќа, пишува Б92.

Апаратите обично се изнајмуваат на една година, а цените се движат од 30 до 50 евра за фрижидер, 50 евра за машина за перење, шпорети за 50 евра, фрижидери за длабоко замрзнување од 30 до 50 евра…