Објавена најновата корона-мапа на ЕУ

155

Како и секој четврток, Европскиот центар за превенција и контрола на болести (ЕЦДЦ) објави нова карта.

На најновата мапа, хрватскиот брег сега е во црвената зона, што значи дека нивото на ризик од пандемија на коронавирус е многу високо.

Што се однесува до Грција, нејзиниот статус на мапата не е значително подобрен, односно се уште е во црвената зона.

Шпанија и Франција се во иста ситуација како и грчките острови, односно сè уште се во црвената зона.