Од денеска и официјално престанува да постои српската Комерцијална банка

21

Денеска се очекува законско спојување на НЛБ и српската Комерцијална банка. Тоа значи дека  банката од денеска работи како НЛБ Комерцијална банка.

Како што беше кажано претходно, резултатите во првите два месеци од годинава се добри, иако банката беше во процес на спојување, а беше забележан и раст на депозитите.

Во првото интервју по објавата дека НЛБ ја презема Комерцијална, Блаж Бродњак за Телеграф Бизнис откри дека сакаат уште повеќе да ја доближат Комерцијална банка до своите клиенти.

Комерцијална ќе биде партнер и за граѓаните и за стопанството, изјави тогаш Бродњак.