Од капацитетите на ЕСМ целосно задоволени потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи

48

АД ЕСМ на 28.10.2022 година произведе 11.073 MWh електрична енергија и целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 8.503 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.507 MWh.