Од почетокот на војната Германија ѝ запленила на Русија 5,32 милијарди евра

21

Помалку од една година од почетокот на рускиот напад на Украина, Германија запленила руски имот вреден 5,32 милијарди евра, пренесува SeeBiz.

Оваа сума вклучува бројни руски субјекти, вклучително и Централната банка на Русија, покрај поединци и компании на списокот со санкции на ЕУ.

Министерството, сепак, не сакаше да даде одговори колку се високи замрзнатите средства на таканаречените олигарси во Германија, додава Велт.