Одлични резултати на Coinbase на почетокот на 2023 година

17

Coinbase објави одлични резултати за првиот квартал од оваа година.
Оваа крипто берза постигна зголемување на активноста во трговијата на мало и институционално и со силните перформанси на цените на крипто средствата и благодарение на подобрената оперативна ефикасност, постигна враќање на позитивно приспособена EBITDA.

Во Coinbase, тие се оптимисти и очекуваат да се развие појасна крипто регулација во текот на следните неколку месеци. Раководството, исто така, изрази доверба во способноста на Coinbase да ја брани својата позиција против SEC на суд, доколку е потребно, без да го наруши бизнисот како и обично. Coinbase е централизирана размена на криптовалути која им служи и на малопродажните и на институционалните клиенти.

Акциите на Coinbase се зголемија за 18% во петокот по објавувањето на резултатите.