Околу 17 илјади луѓе останале без работа за време на ковид-пандемијата

20

Заклучно со јануари 2021 година, 17 илјади луѓе останале без работа, а врачени се 1.202 откази и 1.770 места се затворени, вели последниот извештај на Државниот завод за ревизија (ДЗР).

Над 6.000 работници сами дале отказ, а на 7.000 не им ги продолжиле договорите за определено вработување.

Над 100 работодавачи не исплатиле минимална плата за 435 вработени иако ја добиле државната помош од 6.317 денари за тоа.