On this day: Нова опција на Facebook за сите носталгичари

23

on this day fb

Социјалната мрежа Facebook на своите корисници им нуди можност да се навраќаат наназад и да разгледуваат стари фотографии или статуси. Станува збор за опцијата On this day, што им помага на корисниците на оваа социјална мрежа да погледат што постирале на нивниот личен профил, пишува Facebook newsroom.

on this day

Корисникот преку оваа опција може да види како на денешен ден пред една, две или повеќе години споделил фотографија или статус, а ќе има можност истото да го сподели со виртуелните пријатели за да им ги освежи сеќавањата.