ОПМ ги издаде 9-от и 10-от број на е-билтенот Потрошувачите и храната

2

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година ги издава броевите 9 и 10  на е-билтенот Потрошувачите и храната.

Во овие броеви на е-билтенот ќе може да прочитате за

  • Исхрана во зима,
  • Јогуртот – вкусен и здрав напиток,
  • Генетески модифицирана храна (ГМ) – грижа на потрошувачите,
  • Исхрана при воспалителни цревни заболувања,
  • Исхраната и физичката активност – вечна врска,
  • Фолната киселина и витаминот Б12 – нашите тивки заштитници,
  • Кисела и маринирана зелка,
  • Кисели краставички, зеленчук, печурки, и
  • За важноста на безбедноста на храната во домот.