Отворен повик за новата група Professional Fellows Program во Чикаго за есен 2019

97

Патувајте во САД и стекнете со знаење од областа на бизнисот и технологијата. WorldChicago, преку Professional Fellows Program, досега им овозможи на десетици интернационални млади лидери да бидат дел од просперитетниот екосистем на Чикаго.

Од есен 16 нови лидери од Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија и Македонија ќе поминат еден месец во урбаната метропола, каде што ќе имаат можност да соработуваат со стартапи, инкубатори и иновативни хабови од целиот град.

Повикот е официјално отворен, а сите заинтересирани што ги исполнуваат горенаведените услови можат да аплицираат на следниов линк, најдоцна до 30-ти април.