Падна цената на нафтата

51

Пазарот на нафта од утрово бележи пад. Цената на барел нафта на лондонскиот пазар е 105 долари, за разлика од вчера кога цената беше 112 долари за барел. Цената на барел нафта на американскиот пазар изнесува 102 долари за барел, што е исто така значително намалување во однос на вчерашниот ден кога цената беше 110 долари за барел.

Биткоинот утрово вреди 31.000долари

Пазарот на криптовалути и утрово е во минус. Вредноста на биткоинот е 31.727 долари, што е намалување за околу 5% во однос на вчера. Другите криптовалути се исто така во минус.

Цените на житарките од утрово паѓаат

Цената на пченицата од утрово изнесува 1.092 долари за тон, што е намалување за околу 1 процент во однос на вчера. Цената на пченката е 772 долари, што е исто така пад од околу 1 процент.