Palazzo di Amore – најскапата вила во САД

7

0x600 (6)Најскапиот дом во САД, чија цена од 195 милиони долари моментално е спуштена на 149 милиони, се простира на земјиште од 25 хектари, додека цената за негово месечно изнајмување е 475.000 долари.

Главната резиденција на имотот што се наоѓа во Беверли Хилс, Калифорнија, зафаќа површина од 3.500 метри квадратни и комплетно опремена куќа за гости. Имотот располага со 12 спални соби и 20 бањи, како и мастер апартман од 500 метри квадратни.

Просторот за забави може да смести 250 луѓе, а тука се наоѓа и кино со 50 седишта, куглана, сала за бал со ротирачки под, кабина за диџеј и ласерски систем за осветлување.

Дел од луксузот се и големата фонтана и водопадот, спа центарот, просторот за скари и тенискиот терен. Palazzo di Amore има своја приватна винарија каде годишно се произведуваат околу 500 пакети со вино, како и два вински подруми со место за над 12.000 шишиња.

Куќата има и свој паркинг за 150 автомобили, а гаражата собира 27.

0x60011229554_866285066772844_9042027410597570496_n11951353_866285103439507_4462604025896774325_n1209_lb-greene-mansion-2_1200x6750x60010537321_866285073439510_4250188463262325978_n0x600 (4)0x600 (1)0x600 (2)0904_FL-palazzo-di-amore-house_2000x1125-1152x6480x600 (5)