Паметните часовници сè популарни

8

Истражувањето на компанијата Counterpoint Research покажува дека во текот на третото тримесечје од оваа година е забележано зголемување на испораката од 16% во однос на истиот период во 2020 година.

Најголема испорака во текот на ова тримесечје оствари Samsung, благодарение на Galaxy Watch 3 и преминувањето на WearOS платформата.

Apple остана лидер на пазарот на паметни часовници во текот на третото тримесечје, но забележаа пад бидејќи часовниците Watch Series 7 се одложени за четвртото тримесечје од оваа година.

Вториот е Samsung, додека на третото место е Amazfit поради cè поголемата популарност на пазарите во Европа.