Пазарот на криптовалути расте, проби неколку магични граници

102

Според веб -страницата Коингеко, во последните 24 часа, пазарот на дигитални средства ја зголеми својата вредност за 2.6% проценти на 2.37 трилиони долари

Околу 39,8 проценти од прометот во изминатите 24 часа имаше биткоин, најпознатата криптовалута во светот. Ја зголеми својата вредност за 0,6 проценти и околу 10 часот утрово се тргуваше по цена од 50,193.27 долари.

Етереум, втората најпозната криптовалута во светот, порасна за 3,2 проценти во последните 24 часа и околу 10 часот утрово се тргуваше по цена од 3,944.55 долари.

Особено е интересно што тој ја зголеми својата вредност за дури 20.7% проценти за една недела.