Пазарот на криптовалути се лизна за 4,8 %

39

Пазарот на криптовалути загуби дури 4,8 проценти од својата вредност во последните 24 часа.

Биткоинот, најпознатата криптовалута во светот, загуби 3,5 проценти од својата вредност во последните 24 часа, а во моментов се тргува по цена од 43.017 долари.

Етереумот претрпе нешто помала загуба, од 2,2 проценти, а според веб -страницата коингеко, и се тргува по цена од 3.055 долари.