Пазарот за дигитални средства продолжува да паѓа

8

Биткоинот, најпознатата криптовалута во светот, загуби 1.45% од својата вредност во последните 24 часа и во моментов се тргува по цена од 47,936.79 долари.

Втората по големина криптовалута, Етреумот, исто така загуби 1,3 проценти, и во моментов се тргува по 3,179.15 долари.

Вредноста на целиот пазар се намали за 1,08 проценти во изминатите 24 часа.