Пегасус ерлајнс ги зголемува летовите од Скопје до Истанбул

13

„Пегасус ерлајнс“ планира да ги зголеми фреквенциите меѓу аеродромот Сабиха Гокчен во Истанбул и Скопје од август, при што авиопревозникот ќе одржува десет летови неделно.

Тоа претставува зголемување на првично планираните осум неделни ротации, како и минатогодишните осум неделни летови. Операциите првично ќе пораснат на девет неделно од 1 јули, зголемувајќи ги на десет неделно од 5 август.

Како резултат на тоа, буџетската авиокомпанија ќе се пофали со вкупно 19 неделни услуги до Скопје, од кои десет неделни летови од Истанбул придружени со четири неделни ротации од Измир и пет неделно од Анталија, пишува Exyuaviation.