Пекинг ќе добие аеродромски терминал со футуристички изглед

34

peking terminal

Архитектонските студија ADP Ingeniérie и Zaha Hadid Architects го претставија дизајнот на најголемиот терминал за патници на новата аеродромска зграда во Пекинг, пишува Business Insider.

peking terminal 1

Се очекува овој терминал да го олесни сообраќајот од постоечкиот аеродром во Пекинг Capital Airport, кој работи над планираниот капацитет.

peking terminal 2

“Новиот терминал, кој треба да обезбеди услуги за 45 милиони патници годишно, ќе биде прилагодлив и оддржлив“, велат од студиото Zaha Hadid Architects.

Повеќе информации за Zaha Hadid, нејзина биографија и проекти, ќе најдете тука.