Пет стратегии со кои Џеф Безос ја изгради империјата Amazon

4

bezos

Фото: Twitter

За да успеат во бизнисот, луѓето треба да почнат да размислуваат “надвор од кутијата“. Неконвенционалниот пристап во бизнис сферата му овозможи на извршниот директор Џеф Безос да ја изгради империјата Amazon, која минатата година покажа на своето конто 75 милијарди долари. Еве ја неговата стратегија:

1. Бидете како Кум: Дајте им понуда што не можат да ја одбијат

2. Не давајте информации, освен ако не се апсолутно потребни

3. Тимот треба да биде доволно мал за да може да се нахрани со две пици

4. Не зборувајте премногу

5. Бидете контрадикторни