Петок, први јануари е неработен ден

16

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 1 јануари 2021 година (петок), Нова Година е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните им ја честита Новата Година.

Фото: Freepik