Philips отпушта повеќе од 1.000 работници

25

Поради најновата работна организација, компанијата Philips  само во Холандија планира да го намали бројот на работни места за повеќе од 1.000.
Во понеделник, извршниот директор Рои Јакобс официјално ќе ја објави реорганизацијата заедно со годишните податоци на Philips , пишува Ајндховен Дагблад, пренесува NL Times.

На крајот на октомври минатата година, Philips објави отпуштање на околу 4.000 вработени поради големите загуби со кои се соочува, делумно поради масовното и долгорочно отповикување на уредите за апнеја при спиење.

Џејкобс ја презеде функцијата извршен директор на Philips минатата година, а како што најави, неговата намера е да ја направи компанијата поедноставна и пофлексибилна.

Исто така, се вели дека има намера да ја зголеми продуктивноста и да се фокусира главно на производи кои ќе бидат многу барани во иднина.