Писта среде конференциска сала за подобра презентација и интеракција

7

Conference-Room-The-Catwalk-by-ZU-Studio_dezeen_784_0

Во конференциска сала во хотел во Холандија е поставена дрвена писта, со цел говорниците да бидат послободни во своето обраќање пред присутните, пишува De Zeen.com.

Conference-Room-The-Catwalk-by-ZU-Studio_dezeen_784_4

Студиото zU – studio од Амстердам го редизајнираше просторот во Student Hotel во Хаг, поставувајќи писта изработена од дрво среде салата.

Conference-Room-The-Catwalk-by-ZU-Studio_dezeen_784_3

“Инспирацијата за овој проект произлезе од идејата да се дизајнира простор којшто овозможува интимна конекција меѓу говорникот и публиката“, вели архитектот Хавиер Зубириа.

Conference-Room-The-Catwalk-by-ZU-Studio_dezeen_784_5