По три дена раст, пазарот на криптовалути денеска бележи пад

22

Според податоците на веб -страницата CoinGecko по трите последователни дена раст на вредноста на целиот пазар на дигитални производи, утрово е забележано намалување на вредноста од 1,2 проценти.

Најпознатата криптовалута во светот, биткоинот, загуби 1% од својата вредност во последните 24 часа и се тргува по цена нешто под 48.000 долари, односно. 47.947 долари. Втората најпозната криптовалута во светот, Етереум, исто така, забележа пад на вредноста, за 2,3 проценти. Етереумот утрово се тргуваше по цена од 3.547 долари.