Пошта Србије планира преземање пошти во регионот

11

posta srbije

Директорот на Пошта Србије, Милан Кркобабиќ, за весникот Вечерње новости најави ширење на компанијата надвор од границите на земјата.

“Профитабилноста, расот и технолошкиот развој ја потврдуваат нашата лидерска позиција во регионот и ни даваат за право, дури и не обврзуваат да размислуваме за ширење надвор од границите на земјата. Размислуваме и за преземање на некои пошти во опкружувањето, а разговорите се веќе започнати”, вели за Новости директорот на ЈП Пошта Србије, Кркобабиќ.

Пошта Србије за девет месеци остварила профит од скоро 16,8 милиони евра, што е за 45% повеќе од истиот период 2013 година, односно двојно повеќе во споредба со истиот период 2012 година.