Повеќе од 23.000 странци поседуваат имоти во Црна Гора

35

Според најновите податоци на Управата за катастар и државен имот во Црна Гора, повеќе од 23.000 странци поседуваат недвижен имот во таа држава.

Од агенциите за недвижности велат дека странците преку нив купуваат станови во Подгорица, но не во значителна мера. Како што пренесува ТВ Вијести, голем број од нив, сепак, ги земаат под закуп и се подготвени да платат многу, поради што во последно време значително се зголемија наемнините.

Од Управата за катастар не можеа да ја соопштат вредноста на недвижен имот на странци во Црна Гора, бидејќи, како што наведоа, тие не се одговорни за тоа, јави медиумот.