Повеќето криптовалути во црвено

59

Пазарот на криптовалути изгуби 0,9 отсто од вредноста во изминатите 24 часа, а според податоците на веб-страницата Коингеко, капитализацијата моментално изнесува 2,35 трилиони долари.

Биткоинот забележа пад од 1,3 отсто и се тргува по цена од 46.556 долари.

Етереумотпадна за 1,2 отсто во изминатите 24 часа и се тргува по цена од 3.773 долари.