Практикант во Facebook заработува 8.000 долари месечно

32

Фото: Pixabay

Практикантството претставува солиден начин за младите кои го завршуваат своето образование, да стекнат искуство во компании во коишто одблизу ќе се запознаат со работата. Од друга страна, за компаниите е добра можност за избор на соодветен млад кадар, во којшто може да вложува во негово знаење и искуство.

Порталот Glassdoor неодамна направи листа на којашто се најдоа 25 компании што нудат највисок износ за практиканти. Речиси половина од компаниите се од ИТ секторот, по нив следат финансиските и консултантските компании.

Подолу листата на најплатена пракса во САД:

Facebook – 8.000 долари просечна месечна исплата

Amazon – 7.725 долари

Salesforce – 7.667 долари

Google -7.500 долари

Microsoft – 7.250 долари

Uber – 7.167 долари

Bloomberg L.P – 7.000 долари

Capital One – 7.000 долари

Apple – 6.667 долари

Bank of America – 5.833 долари

Ј.P Morgan – 5.667 долари

Последните три од овие 25 компании се:

Genentech – 4.500 долари

Dell – 4.333 долари

Boeing – 4.167 долари