Претстои „повеќе болка“ за Биткоин, вели Новограц

78

Мајк Новограц, познат американски инвеститор и актуелен извршен директор на Galaxy Investment Partners, предвидува дека криптовалутите ќе продолжат да се поврзуваат со Nasdaq.

Во интервју за Squawk Box на CNBC, Новограц ги изрази своите размислувања за актуелната ситуација во секторот на криптовалути, кој сега доживува нарушено расположение на пазарот.

Запрашан што мисли дека ќе се случи со Биткоин во иднина, инвеститорот рече дека криптовалутата ќе продолжи да биде во корелација со индексот на берзата Nasdaq.

Истражете каде биткоинот ќе биде за три до четири години и утврдете дали ова е една од најголемите шанси за купување на сите времиња или е подобро да се држите настрана засега.

„Крипто е многу поврзан со Nasdaq, мое мислење е дека со текот на времето оваа корелација ќе се распадне. Веќе ја видовме бета верзијата на [ова]. Nasdaq падна за 3%, крипто за 9%. Но, мислам дека претстои уште болка“.

Тој додаде: „Со Nasdaq би можеле да бидеме на 12.000, а потоа ќе се врати назад и за неколку недели би можеле да бидеме на 10.500“.

Она што ја разликува сегашната ситуација од онаа за време на Ковид е тоа што нема многу инфузија на пари.

„Ќе работиме додека не се појави нова приказна, а потоа повторно ќе се повлечеме“, рече извршниот директор на Galaxy, кој се фокусира на инвестирање во просторот на криптовалутите.

Како што стојат работите, БТК моментално се тргува за околу 31.910 долари, што е пад од 4,9% во последните 24 часа и уште 17,2% во претходната недела, според CoinMarketCap.