Пристигнаа нови опции за Messenger и Instagram

111

Откако им дозволи на корисниците да испраќаат пораки помеѓу апликациите на Facebook и Instagram на почетокот на годината, американскиот интернет гигант сега воведува повеќе новини.

Facebook само што овозможи да се поврзат групни разговори помеѓу FB Messenger и Instagram, за да се овозможи подобра комуникација помеѓу двете популарни апликации.

Корисниците, исто така, ќе можат да ги видат контактите на Instagram во апликацијата Messenger и ќе можат да ги поврзат директно од Messenger vо заедничка група за разговор, без да ја отворат апликацијата Instagram. И обратно. За да може да се користи новата функција, потребно е однапред да проверите дали треба да ги ажурирате апликациите до најновите верзии.

Покрај заедничките групни разговори, кои се достапни за корисниците од 1 октомври, воведен е индикатор кој покажува кој член на групата во моментов ја пишува пораката.

Новината стигна и до самиот Instagram, кој сега има опција за објавување анкети во групни и приватни пораки, како и новата опција Watch Together, што овозможува споделување на споделени Messenger и Instagram видеа на IGTV видеа на корисници. Од сето ова, корисниците на Messenger, исто така, ќе можат да користат нови теми.