Пристигнува Toyota Hyryder

26

Toyota го најавува новиот SUV модел Hyryder, чија премиера ќе биде на 1 јули во Индија.

Како што се вели во краткото соопштение, Hyryder ќе има хибриден погон, како и голем број уникатни визуелни карактеристики кои ќе го разликуваат од Toyota Urban Cruiser, близок роднина на Maruti-Suzuki Brezza.

Иако сè уште нема официјални детали, Hyryder се очекува да биде долг повеќе од 4 метри, како и да нуди пространа кабина (за својата класа).