Продолжува Твитер војната на Маск со шефот на Кремљ: „Нека ја земе и мечката“

212

Американскиот мултимилијардер Елон Маск продолжи да ги повикува Кремљ и рускиот лидер Владимир Путин.

Откако го предизвика Путин на „ферка“, американскиот тајкун продолжи со провокациите на Твитер испратени до Русија.

Да потсетиме, војната на Твитер ескалира откако Маск го предизвика шефот на Кремљ на дуел, а влогот беше Украина.

На тоа реагираше Дмитриј Рогозин цитирајќи го Пушкин.

„Ти, ѓавол, сè уште си млад,
Натпреварувајќи се со мене слаб;
Тоа би било губење време.
Прво претекнете го брат ми“.

Пресметката на Твитер продолжи откако Макс оцени дека Русинот е „тежок преговарач“, но тој остана на своето тврдење дека и Путин може да ја земе и мечката.