Професија која ја избегнуваат: Нудат и повисоки плати во најсилната економија во Европа, но залудно

162

Во пандемијата особено се загрозени оние кои и онака се слабо платени, луѓето кои работат во угостителство, транспорт… Некои беа принудени да ги сменат работните места. Сега проблемот е да се најдат луѓе кои ќе ги заменат.

До кoроната работела во хотел, во професијата за која се школувала. Но, потоа дојдоа мерките против пандемијата.

Иако земала дел од платата бидејќи работела со скратено работно време, сето тоа се сведувало на преживување. И тогаш нејзиниот „филм пукнал“ и почнала да бара друга работа. Ја нашла во агенција за недвижности.

„Короната ми ги отвори очите. Да не беше заклучувањето, сигурно сè уште ќе работев во хотелот. Но, така ми стана јасно колку се лоши условите за работа таму. И дека има алтернативи“, пишува Дојче Веле.

Редовно работно време, повеќе слободно време, поголема плата, поголемо признание за она што го работи… Сето тоа го открила дури кога си заминала.

Хотелите и рестораните повторно работат, повторно се патува, но многу угостители се во голема неволја. Нема кој да служи, нема кој да работи во кујната, а има повеќе работа отколку пред короната. Поточно, тоа значи дека 272.812 вработени во секторот повеќе не можеле да чекаат, туку во најголем дел отишле на друго место. Ова се виде и летово на германските аеродроми: се слеваа поплаки за невидена гужва и редици,  всушност, недостигаа овие „евтини“ работници при прием на патници, при безбедносни проверки. , при транспорт на багаж… Синдикатот ver.di проценува дека до 44% од вработените на тие работни места побарале извор на приход на друго место.

Социологот Стефан Сел зборува за „корона шок“ што особено ги погоди секторите кои мораа да го затворат или значително да го намалат опсегот на нивниот бизнис. Тој смета дека короната само го забрза процесот на пазарот на трудот што веќе можеше да се предвиди – поради демографските промени: многу генерации родени по Втората светска војна заминуваат во пензија, но нема толку многу млади луѓе кои би дошле на нивно место.

Не се само платите проблемот

Најлошо е со мини-работните работи во Германија: ги има четвртина помалку во угостителството отколку пред короната. И, се разбира, на сите им е јасно дека тоа се претежно работи кои се слабо платени: „Ситуацијата е алармантна“, вели Мира Нојмаер.

„Јасно беше дека лошите услови за работа и големиот број краткорочни договори за вработување се голем проблем, а тоа сега се виде во оваа кризна година, бидејќи тие вработени едноставно отидоа таму каде што ќе им биде подобро“, се наведува. Во многу сектори, особено во угостителството, веќе се очајни. Сега, многумина нудат повисоки плати, но сè уште не можат да стигнат до луѓето. Тоа нема да биде возможно со отворање на границите за работната сила од странство, бидејќи со оглед на демографскиот развој, Институтот за истражување на пазарот на труд и работа проценува дека Германија би морала да прими 400.000 луѓе годишно, доколку сака да го неутрализира тој тренд.