Програмерите на Shiba Inu (SHIB) со значајна објава

202

Популарниот меме крипто-проект Shiba Inu (SHIB) е подготвен да лансира сопствена децентрализирана автономна организација (DAO).

Во новиот блог пост, програмерите на Shiba Inu велат дека ќе го објават DOGGY DAO, новиот протокол за управување со SHIB, во две одделни фази.

Првата фаза, која ќе биде лансирана во наредните денови, ќе вклучува регулативи за корисниците да одлучуваат кои крипто проекти и трговски парови ќе бидат вклучени во ShibaSwap, децентрализираната берза на SHIB (DEX).

„DAO 1 е фокусиран на обезбедување непосредна моќ на заедницата да одлучува кои крипто проекти и парови во базените ShibaSwap WOOF ќе бидат и како наградите BONE ќе се дистрибуираат меѓу нив“.

BONE е токен за управување со протоколот ShibaSwap. Неговата стандардна верзија (tBONE) ќе се користи за гласање во DOGGY DAO.

„За да гласаат за списокот на проекти, корисниците мора да заложат свој BONE (за да добијат tBONE), како и да го распределат својот избор за да го измерат и да го обезбедат токму овој пар. Колку повеќе тежат, kолку повеќе гласови ќе постигне проектот, толку повеќе додадени парови (АP) ќе има.

Што ќе се случи следно? Следниот понеделник, по лансирањето, АP и паровите ќе бидат одредени во зависност од резултатите од процесот на гласање …

Пополнетите парови ќе бидат прикажани во период од 14 дена и нивната Аp ќе остане таму до следното гласање и неговото завршување. Една недела пред истекот на рокот гласањето ќе започне повторно. Заедницата ќе одлучува и избира пакет од нови парови или награди“.

Втората фаза на DAO ќе имплементира систем кој им овозможува на корисниците да поднесуваат општи предлози за разгледување.

SHIB се тргува со 0,000033 долари во моментот на пишување, што е околу 13% пад од нејзиниот седумдневен врв од 0,000039 долари.