Произведени 16.704 MWh електрична енергија

48
АД ЕСМ на 21.01.2023 година произведe 16.704  MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 13.273 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.431 MWh.