Произведени 18.026 MWh, немаше увоз на електрична енергија од странство

25

АД ЕСМ на 02.01.2023 година произведе 18.026 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 11.662 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.364 MWh.

Во изминатото деноноќие AД ЕСМ не набави електрична енергија од странство.