Произведени 18.045 MWh електрична енергија

21

АД ЕСМ на 22.01.2023 година произведе 18.045  MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбената индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 15.002 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.043 MWh.