Произведени 18.719 MWh електрична енергија

30
АД ЕСМ на 02.02.2023 година произведe 18.719 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.695 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.024 MWh.