Произведени 20.926 MWh електрична енергија

22

АД ЕСМ на 05.02.2023 година произведе 20.926 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.430 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 7.496 MWh.