Пудинг за милионери

4

stream_img (1)Во пресрет на празничната сезона, британскиот реномиран готвач Мет Ворсвик направи десерт за милионери наречен Ultimate Millionaire Christmas Pudding, пишува Finedininglovers.

Главниот готвач во хотелот Thornton Hall, што се наоѓа близу Ливерпул, Англија, реши да им подари на гурманите со подлабок џеб вкусен пудинг исполнет со скапоцени состојки.

Луксузниот рецепт, меѓу другото, во својот состав содржи и 23 каратни златни и сребрени ливчиња и 400 грама ултра редок коњак – Remy Martin Louis XIII Black Pearl.

Овој прилично скап десерт чини 15 милиони долари, а доколу сакате да го пробате ќе треба да го нарачате 24 часа однапред.

Mark-greenaway-2Matt'sChristmasPudCpud-398553