Путин: Непријателите не ни сфаќаат дека ни направиле услуга, нема место за „враќање брендови“

136

Рускиот претседател Владимир Путин е многу категоричен за евентуалното враќање на компаниите од Запад на рускиот пазар. Потсетуваме, бројни гиганти ја напуштија Русија во изминатиот период, поради инвазијата на таа земја на Украина.

– Странските компании кои ја напуштија Русија ќе се вратат порано или подоцна, но домашните производители мора да се погрижат да нема ниша на пазарот за нивно враќање – рече Путин во средата и додаде:

„Потребен ни е домашен развој кој би бил во срцето на сè, ние мора да се стремиме кон тоа и да го направиме тоа што е можно поскоро.

Инаку, Путин вчера беше на состанок со директорите на инженерските училишта и нивните индустриски партнери во Велики Новгород.

Рускиот претседател Владимир Путин е многу категоричен за евентуалното враќање на компаниите од Запад на рускиот пазар. Потсетуваме, бројни гиганти ја напуштија Русија во изминатиот период, поради инвазијата на таа земја на Украина.

– Странските компании кои ја напуштија Русија ќе се вратат порано или подоцна, но домашните производители мора да се погрижат да нема ниша на пазарот за нивно враќање – рече Путин во средата и додаде:

„Потребен ни е домашен развој кој би бил во срцето на сè, ние мора да се стремиме кон тоа и да го направиме тоа што е можно поскоро.

Инаку, Путин вчера беше на состанок со директорите на инженерските училишта и нивните индустриски партнери во Велики Новгород.