Раст на пазарот за криптовалути, биткоинот се движи кон 60.000 долари

28

Пазарот на криптовалути се зголеми за 4,7 проценти во последните 24 часа, по вчерашниот пад од помалку од  еден процент.
Биткоинот ги обнови вчерашните загуби, а денес, според веб -страницата Коингек“, се тргува по цена од 57.786 долари, што значи дека неговата вредност пораснала за 4,5 проценти.

Етереумот исто така беше во плус утрово, ја зголеми својата вредност за 4,8 проценти и во се проценува на 3.632 долари.