Расте побарувачката на ѓумбир

95

Продавачите во Русија забележуваат зголемена побарувачка за ѓумбир заради пандемијата на коронавирусот, соопштија претставниците на трговската група X5 и ланецот на супермаркети Magnit.

“Бележиме зголемена побарувачка за ѓумбир бидејќи клиентите бараат да се заштитат од инфекција со зајакнување на нивниот имунолошки систем“, рече портпаролот на компанијата Magnit.

Претставниците на X5 велат дека компанијата се обидува да го договори увозот на ѓумбир од нови земји затоа што епидемиолошката состојба е неповолна во земјите од кои традиционално се увезува храната.

Фото:Pixabay