Ресторан на McDonald’s во Грузија награден за најдобар објект на годината

8

2

Објектот на архитектот Гиорги Кмаладзе во Батуми, Грузија, ја доби наградата за најдобар комерцијален објект на годината според архитектонскиот вебсајт ArchDaily.

Она што е невообичаено за овој објект е тоа што во него е сместен ресторан на McDonald’s, кој воопшто не потсетува на препознатливите ресторани на овој ланец за брза храна.

Освен ресторанот, во објектот се сместени и бензинска пумпа и рекреативни површини. Во продолжение погледнете како изгледа:

1

3

4

5

Фото: giorgikhmaladze.com