Римац вработува 250 нови работници: Мате бара луѓе на Фејсбук

99

Хрватскиот претприемач Мате Римац, косопственик на „Бугати Римац“, на Фејсбук објави дека бара нови работници.

Се бараат дури 252 лица за девет локации. Од нив, „Римац технолоџи“ бара 146 лица, а „Бугати Римац“ вработува 106 лица.

„Годинава ни се придружија 300 колеги, а до крајот на годината ќе ни требаат повеќе од 400 лица“, напиша Римац.

И во двете компании се бараат низа стручњаци, претежно инженери и програмери.

Оние што ќе успеат да влезат во компаниите ќе работат во Света Недела и Савска Опатовина кај Загреб, во Сплит, Осиек, Варвик во Обединетото Кралство, а едно слободно работно место е во Берлин.