Ripple со уште една мала победа во случајот со SEC

21

Адвокатот Џејмс К. Филан, кој често објавува ажурирања за случајот Ripple-SEC, вклучително и нови документи поврзани со него, на Twitter објави дека Ripple постигнал уште една мала победа со тоа што добил продолжување за барањето, поднесено во суд минатата недела.

Филан коментираше дека финтек гигантот со седиште во Сан Франциско добил зелено светло од судот да добие продолжување за да одговори на SEC во врска со уредувањата што ги направиле во записниците, од состанокот со трети страни.

На регулаторот му беше дозволено да направи некои ревизии на четири групи документи (белешки на агенцијата од нејзините претходни состаноци со трети страни) поврзани со случајот Ripple.

Адвокатот забележува дека предлогот на Ripple да добие дополнително време бил одобрен во формат на текст. Регулаторот ќе ги подготви уредените документи, кои ќе ги оценува тимот на адвокати на Ripple до денес, 30 март.

Се очекува адвокатскиот тим на Ripple да одговори на 4 април.

SEC првично поднесе барање за продолжување на времето за ревидирање на документите споменати погоре.

Како што претходно беше објавено, основачот на CryptoLaw, Џон Дитон, не очекува дека случајот Ripple ќе биде решен во март. Друг член на заедницата Ripple, адвокатот Џереми Хоган, очекуваше дека договорот ќе се случи во април. Сепак, тој неодамна рече дека неговите очекувања се префрлиле на септември/октомври и „овој случај ќе заврши со колатерал“.

Одделот за инвестициско банкарство на гигантот Goldman Sachs неодамна ја спомена мрежата Ripple како можност за плаќање, заедно со Circle (издавач на стабилни монети на USDC) и јавно тргуваната берза Coinbase.

Извештајот на американскиот банкарски гигант ја истакнува RippleNet, мрежа изградена од Ripple Labs за банки, компании за трансфер на пари и други финансиски институции и даватели на платежни услуги. RippleNet има повеќе од 300 клиенти ширум светот со неколку коридори за ликвидност на барање (ODL – On-Demand Liquidity), кои овозможуваат беспрекорна конверзија на валута со помош на XRP кога се вршат трансфери на пари и меѓународни плаќања.