РКЕ: Бензините поскапуваат, дизелот поевтинува

207

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголемува за 1,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.11.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 94,00 ден/лит.
Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемува за 2,00 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.11.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 96,50 ден/лит.
Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се намалува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.11.2022 година и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), изнесува 98,50 ден/лит.
Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) не се менува, односноостанува на исто ниво како што била утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.11.2022 година и со тоа малопродажната цена на
Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 93,00 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 0,072 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.11.2022 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 49,995 ден/кг.