РКЕ: Дизелот поскапува, цената на бензините останува иста

125

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, не се менуваат, односно остануваат на исто ниво, како што биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 23.05.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 95,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 97,00 ден/лит.
Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 1,00 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 23.05.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), изнесува 86,00 ден/лит, додека малопродажната цена Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 84,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС, се намалува за 0,323 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 23.05.2022 година и со тоа Мазутот М-1 НС изнесува 54,640
ден/кг.