РКЕ: Поевтинуваат сите горива

979

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1), се намалуваат за 1,00 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 10.11.2023 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 80,00ден/лит, малопродажната цена на на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 82,00 ден/лит,  додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 76,50 ден/лит.
Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се намалува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 10.11.2023 година и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 77,50 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС, се намалува за 0,411 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 10.11.2023 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 43,332 ден/кг.