Роман Абрамович купува дом во Њујорк вреден 75 милиони долари

6

Roman_Abramovich_-__370999c

Рускиот милијардер Роман Абрамович ќе се поднови со уште еден луксузен дом. Станува збор за простран апартман на катови што се наоѓа на познатата Петта Авенија во Њујорк.

the-manhattan-townhouse-sits-directly-across-from-central-park-zoo

Зданието е поделено на пет делови, а Абрамович (сега за сега) купува три.

Трикатниот апартман е уникатен спој од модерното и класичното. Располага со осум спални соби и 10 бањи, како и со прекрасна тераса на покривот која нуди неверојатен поглед на Централ Парк.  

hes-hoping-to-buy-the-other-two-and-create-a-single-family-mansion
and-105-bathrooms
its-currently-divided-up-into-five-units-abramovich-is-in-contract-to-buy-three
ronsons-holdings-included-a-penthouse-a-triplex-and-a-duplex-maisonette-with-more-than-15000-square-feet-of-living-space
see-what-we-mean
the-building-was-completed-in-1896
the-three-units-have-eight-bedrooms-in-total
theres-also-a-roof-terrace-overlooking-central-park